become a freelance writer earn money writing freelance writer freelancing Latest make money writing

Vaiheittainen opas ensimmäiseen 100 dollariisi

Haluatko tietää kuinka tulla freelance-kirjoittajaksi? Tämä onnistunut freelanceri jakaa askel askeleelta oppaan elävien kirjoitusten tekemiseen.

“Yritäminen tehdä siitä freelance-kirjoittajana on pelottava AF.”

Kun lihavoitu (ja tarkka) aihepiiri, en tuhlaa aikaa sähköpostin avaamiseen. Se oli nuorelta naiselta, joka oli äskettäin valmistunut kaksoistutkintoon englanniksi ja journalismista, ja kysyi minulta, kuinka, miten, miten maailmassa ansaitsen sellaista elantonsa?

Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun minä ' d saanut asiaa koskevan sähköpostin, joka tuntuu selvästi hullualta. Jos olisit sanonut minulle useless kaksi vuotta sitten, ansaitsisin itseni kokopäiväisenä freelancerina – puhumattakaan siitä, että annan neuvoja aiheesta – olen todennäköisesti nauroinut naamasi. Työskentelin tuolloin keikkaa kirjoittavien työntekijöiden kanssa, enkä ollut koskaan suunnitellut piki ulkomaiseen julkaisuun.

Sain useless tarpeeksi rohkeuden aloittaa ideoiden lähettämisen sen jälkeen, kun hyvä ystäväni (ja toinen TWL-kirjailija) sai paljon rohkaisua. !) Susan Shain. Kiitos vielä kerran, Susan.

Minulla on nyt yli vuosi työskennellä itseni vyön alla – vuosi, jolloin olen tosiasiallisesti ansainnut enemmän kuin palkansaajana. Nautin sijainnista riippumattomuudesta ja joogahousujen ja tee-paitojen työpäivävaatteista, joten ei ole yllättävää, että kentät miten teet sen? Kysymyksestä on tullut yleinen keskustelu.

Mutta siihen ei ole koskaan helppo vastata.

Joten tosiaankin – kuinka sinusta tulee kokopäiväinen freelance-kirjailija?

Tässä on se asia. askel askeleelta prosessi, joka antaa sinulle unelmasi freelance-kirjoitusuran. Kysy 10: ltä eri kirjailijalta, ja saat 10 erilaista miten-minä-tee-se-tarinoita – tai tarkemmin sanoen kuinka minä teen-se-up-as-minä-go-pitkin tarinoita.

Asiassa todellinen mekaniikka on melko yksinkertaista, vaikkakaan ei helppoa: omaa hyviä ideoita, selitä niitä selkeästi ja vie vie paljon aikaa ja energiaa Sisyphean-työhön löytääksesi julkaisuja, jotka maksavat sinulle niiden julkaisemisesta. (Ja vakuuttaa heidät tekemään niin.)

Kuten olet todennäköisesti jo huomannut, tämä blogi on loistava resurssi näiden logistiikan selvittämiseen ja taitojen parantamiseen kullakin tasolla. Tarjoamme myös e-kirjan, joka on tarkoitettu freelance-kirjoitustyöhön aloittelijoille.

Rehellinen totuus elantonsa järjestämisestä freelancerina.

Sitä vastoin, että luomme sen kokopäiväiseen asumiseen, olen kuitenkin rehellinen kanssasi. : * Paljon * siitä on onnea, ja myös hyvin kodikkaana hylkäämistä. Jos saan myönteisen vastauksen useless 10–15 prosentille paikoistani, katson sen olevan valtava voitto.

Mutta jos sydämesi haluaa tehdä siitä freelance-kirjoittaja, voit tehdä joitain toimittavissa olevia toimia.

Tässä on paras neuvojani aloittaa freelance-kirjoittaminen.

1. Hae koulutusta

Älä huolestu; sinun ei tarvitse olla muodollista tutkintoa ollaksesi freelance-kirjoittaja. Mutta jos aloitat tyhjästä, haluat todennäköisesti kouluttaa itsesi jollain tavalla, jotta voit tuottaa laadukasta työtä get-go-palvelusta.

Jos sinulla ei ole rahaa tai aikaa tutkinnon hankkimiseen. yliopistosta, etsi online-kirjoituskurssi. Ne ovat tyypillisesti edullisempia kuin muodolliset tutkinnot, ja voit työskennellä läpi heidän kotona (ja iltaisin tai viikonloppuisin, jos sinulla on päivätyötä).

Jos aiot mennä yliopistoon tai ansaitset tutkintoa, kannattaa harkita muodollisia opintoja, jotka auttavat sinua tavoitteesi saavuttamisessa.

Vastoin yleistä mielipidettä, englannin suuret työpaikat voivat olla kannattavia, ja sama pätee muihin kirjoitusvaltaisiin suuret yhtiöt, kuten luova kirjoittaminen, viestintä ja journalismi.

Humanististen tieteiden opiskelu taivuttaa retorisia lihaksia, mikä tekee sinusta paljon paremman kirjoittajan ja syöttäjän. Lisäksi nämä ohjelmat antavat sinulle työnantajien etsimät pehmeät taidot – mikä on hyvää, koska tarvitset todennäköisesti päivätyötä, kun etsit tapaa saada koko joogahousut ikuisesti toimimaan.

Jos korkeakoulu on jo taustakuva, saatat harkita myös grad-koulua. Mutta ole varovainen. Lisäkustannukset eivät takaa, että työskentelet rivillä, ja jos olet jo tekemässä opiskelijalainoja, voit kaivaa reikää syvemmälle. Freelancen tapauksessa kyse on enemmän kokemuksesta ja käytännöstä kuin kuvitteellisesta sukutaulusta.

Onneksi jos sinulla on kipeä palata takaisin kouluun, sinun ei tarvitse tehdä murtoa tehdäksesi sen. Monissa maisteri-, makrotaloudellisissa ja tohtorintutkinto-ohjelmissa on luopumista lukuun ottamatta ehtoja, jos opetat tai avustat opettamisessa useita alaluokan luokkia opiskellessasi. Voit myös löytää apurahoja, apurahoja ja muita lainattomia taloudellisia tukimuotoja, jos olet ahkera.

2. Harkitse aloittamista henkilöstötöistä

Kyllä, tiedän: Toimittajan tehtävän – tai minkä tahansa työn – löytäminen on helpompaa sanoa kuin tehdä.

Mutta verkkosivustot ja julkaisut palkkaavat kirjoittajia, ja kokopäiväisen työpaikan saaminen antaa sinulle kaksi hämmästyttävää, korjaamatonta etua: välitön pino leikkeitä ja käytännön koulutuksen maailma, jota et vain pääse muulle tavalla.

Työskentelemällä tiiviisti toimittajien ja muiden mainosten kanssa päivittäin, sinusta tulee parempi kirjailija, aikana; jos työskentelet digitaalisen julkaisun parissa (todennäköisesti), sinun on pakko hankkia Search engine optimisation-koulutusta ja muuta tietotaitoa edullisella kaupalla. Tiedän tosiasiallisesti, että olen menestyksekäs menestyksessäni The Penny Hoarderissa, jonka päätoimittaja – Alexis Grant, joka myös aloitti tämän verkkosivuston – käytännössä antoi minulle koko uran kirjoittamisen palkkaamalla minut.

3. Tule ulos ja aloita sävelkorkeus.

“Näin teet sen: istut näppäimistön vieressä ja laitat sanan toisensa jälkeen, kunnes se on valmis. Se on niin helppoa ja vaikeaa. ”- Neil Gaiman

Päivän lopussa ainoa tapa tulla freelance-kirjoittajaksi on… aloittaa kirjoittaminen.

Tämä tarkoittaa melko pelottavaa hyppyä: Olet piti aloittaa julkaisujen sävellyksen ja keikoille hakemisen, vaikka sinulla ei olisi paljon leikkeitä. Hei, jokainen on aloittelija alussa.

Tietenkin, vaikka et ole koskaan julkaissut ammatillista työtä, on olemassa muita tapoja esitellä kirjoitustaidosi. Onko sinulla tappajan novelli, joka ei ole vielä löytänyt kotia? Ehkä jopa erityisen hyvin muokattu essee yliopistosta? Hain The Penny Hoarder -tapahtumaa lyhyellä muistelmalla, jonka kirjoitin grad-koulussa, ja – en kid you not – viininmaistajaisia ​​muistiinpanoja. Useimmat työnantajat ja asiakkaat ovat kiinnostuneempia siitä, onko sinulla tavaroita kuin mihin olet onnistunut laskemaan ne.

Etkö ole varma, mistä aloittaa, kun etsit palkattua kirjoitustyötä? Katso nämä 10 kultakaivosta löytääksesi freelance-kirjoituskeikkoja.

4. Esittele työsi verkossa

Sijoituspaikat ovat paljon tehokkaampia, jos linkit online-portfolioon, jossa toimittajat voivat tarkistaa työsi.

Tämän ei tarvitse olla mitään mielikuvitusta! Staattinen verkkosivusto tekee, jopa sellainen, joka on luotu mallilla. Salkun suhteen suosittelen sisältöä. Se ei ole pelkästään puhdas, helppokäyttöinen digitaalinen esittely, vaan se voi myös antaa sinulle arvokasta työtä: Alusta sopii toimittajiin kirjoittajien ja muiden sisällöntuottajien kanssa tietyn lyönnin ja taitojoukon perusteella. Olen ansainnut kirjaimellisesti tuhansia dollareita yksinkertaisesti siksi, että päätin käyttää sitä.

Jos haluat viedä tämän askeleen pidemmälle, aloita blogi. Säännöllinen kirjoittaminen on hieno tapa harrastaa käsityötäsi, ja saatat jopa kasvattaa seuraavia työhösi. Blogi antaa myös toimittajille lisää näytteitä tarkistettavaksi, kun he napsauttavat sivustoosi sivultasi; jokainen blogikirjoitus on esimerkki siitä, millaista työtä teet. Tämä ei tarkoita, että heidän on oltava täydellisiä, mutta tiedä, että jos sinulla on blogi, toimittajat etsivät tätä saadaksesi tietoa taitostasi ja luovuudestasi.

Viimeinkin verkkosivuston omistaminen antaa sinun tuntea olevani laillisempi. (Huijari-oireyhtymä on täysin asia tässä liiketoiminnassa, joten valmistaudu!)

Voi, ja kun olet siinä, varmista, että sosiaalisen median tilisi heijastavat myös sinua. Jokainen hyvä toimittaja tutkii niitä saadakseen lisätietoja sinusta.

5. Verkottuminen: Kyllä, se on asia myös kirjoittajille

Vakavan liiketoiminnan introverttina verkostoituminen on minusta aina tuntunut nelikirjaimisena sanana. Itse asiassa minua vedettiin suurelta osin freelancereihin, koska se päästi minut pois meluisasta, tungosta toimistoympäristöstä. (Rakastan sinua, Penny Hoarderin ihmiset, mutta et ole * ole * hiljainen.)

Siitä huolimatta ensimmäinen suuri asiakas – se, joka mahdollisti päivätyöni lopettamisen ja jonka työ on edelleen huomattava prosenttiosuus tuloista – oli tilaisuus, jonka päädyin osittain yhteisen yhteyden takia. Olen myös kirjoittanut verkkokopion kuntosalin tuttaville, ystäville ja perheenjäsenille, jotka olivat kannattavia projekteja sekä taloudellisesti että laajentamalla kokemukseni.

Write Life -yrityksen päätoimittaja Jessica Lawlor -blogit siitä, kuinka hän laskeutui ensimmäiseen freelance-asiakkaaseen. kuten ne, jotka hän löysi myöhemmin. Naisopiskelijoiden sisareista Twitter-ystäviin ja nykyisiin ammatillisiin yhteyksiin lähes jokainen tarina liittyy verkottumiseen.

Esimerkki: Älä unohda mitään nykyisistä sosiaalisista piireistäsi kirjoitusmahdollisuuksien suhteen ja valmistaudu aktiivisesti työskentelemään kasvattaakseen niitä. Jokainen tarvitsee kirjoitetun sanan joskus!

6. Selvitä, kuinka maksat

Tämä kuulostaa selvältä, mutta se voi olla este, kun olet vasta aloittamassa. Kun olet löytänyt asiakkaan ja tuottanut lupaamasi työn, tarvitset tavan saada rahaa heidän pankkitililtäsi omaan.

Monet freelancerit ovat luopuneet paperitškeistä ja luottavat pääasiassa online-maksuihin. Jos useless testaat vesialueita freelancerina, pidä se yksinkertaisena luomalla PDF-lasku ja lähettämällä se sähköpostilla asiakkaallesi ja pyytämällä sitten maksua helppokäyttöisen järjestelmän, kuten PayPalin, kautta.

Etkö ole varma, mitä sisällyttää ensimmäisessä laskussasi? Olemme peittäneet sinut! Näin voit kirjoittaa laskun plus laskuesimerkin.

Kun olet varma, että pidät kiinni freelance-kirjoittamisesta, on järkevää siirtyä ohjelmistoon, joka luo sinulle laskun ja auttaa sinua seuraamaan maksuja. Meillä on luettelo parhaista freelancereiden laskujen tuottajista.

7. Tiedä tämä: teos ei ole aina loistava

Kun sanon ihmisille, että olen freelance-kirjailija, he ajattelevat usein, että julkaisen yksinomaan kiiltävissä lehdissä, joissa on tyylikkäät, yhden sanan otsikot. Lähin, johon olen tähän mennessä tullut, on Yahoo! – sivulinja, johon olen erittäin tyytyväinen, mutta jonka tavaramerkillä oleva huutomerkki ei täysin edusta eleganssia tai hienostuneisuutta.

Suurin osa palkkatyöstäni on paljon vähemmän mahtava, mutta kriittinen pankkitilini pyöristämiselle. Verkkosivun kopiointi, Search engine marketing-työ ja luettelotyyppiset blogiviestit eivät ole mitä kukin haaveilee tunteessaan kynää, mutta ne ovat luotettavia tapoja freelance-kirjoittajille maksaa laskut. Monet yritykset voivat tarjota tasaisen virran tällaisesta työstä, ja niistä tulee ankkuriasiakkaita, joiden avulla rakennat puoliksi luotettavan palkkasumman.

Ajatuksena on poimia niin suuri osa tästä leipä-voi-työstä kuin tarvitset. selviytyä ja käytä sitten loput aikaasi unelmaprojekteihin, joihin et voi odottaa työskenteleväsi.

Se voi olla vaikea tasapaino, mutta edes hauska kirjoittaminen on aina arvokasta käytäntöä. Hionat käsityötäsi ja ansaitset kaiken pitää samalla, kun keräät enemmän leikkeitä – ja parempia leikkeitä – näyttääksesi, kun nouset isoja poikia. Sitten voit hitaasti laajentaa työskentelemään yksinomaan paremmin palkatun, mielenkiintoisemman sisällön suhteen.

eight. Odottaa odottamatonta

heikkoa tuloa, outoja tunteja, täysin vapaata jääkaapin käyttöä – itsellesi työskenteleminen on outo ja joskus vaarallinen maailma.

Ainakin haluat valmistautua taloudellisesti muun muassa tulovirran hallintaan. ja kulut, maksat omat verot, ostot oman terveydenhuollon ja rahoitat eläkettäsi. Ja jopa parhaimmille kirjoittajille asiakkaat tulevat ja menevät, joten muista rakentaa merkittävä tyyny niille väistämättömille kuiville ajanjaksoille.

On myös hyvä concept antaa sääntöjä lainataksesi muuten löysä-hanhiinen päivärakenteesi – kuten päätät, että kirjoitat useless pöydällesi, esimerkiksi sohvallesi, tai panet itsesi laittamaan oikeat housut työpäiväsi ajaksi. (Tai ehkä ei. Älkäämme hullu.)

Jos minun piti tiivistää se kaikki lyhyesti, sanoisin tämän: freelance-kirjoittajaksi tuleminen vaatii yhtä suuret osat A-tyypin omistautumisen puolipatologisista tasoista, rajaton uteliaisuus, ja täydellinen tuntematon hylkääminen.

Voi, ja onnea. Paljon onnea.

Mutta kuten kaikki elämän parhaat asiat, vaikka tie ei olekaan helppo matka, tie kirjoitustyöhön on ehdottomasti yksi ottamisen arvoinen – ja olemme innostuneita auttamaan sinua matkustamisessa. [19659002] Päivitimme tämän viestin vuonna 2019, joten se on hyödyllisempi ja osuvampi lukijoillemme!

! Funktio (f, b, e, v, n, t, s)
  Jos (f.fbq) tuotto; n = f.fbq = funktio () n.callMethod?
  n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit);
  jos (! f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded =! 0; n.version = '2.zero';
  n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! zero;
  t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0];
  s.parentNode.insertBefore (t, s) (ikkuna, asiakirja, 'skripti',
  'Https://join.fb.internet/en_US/fbevents.js');
  fbq ('init', '1800929180196720');
  fbq ('raita', 'PageView');