freelancing Latest

Kuinka keskisuurten kumppanien ohjelma auttaa kirjoittajia ansaitsemaan rahaa keskisuurilla tuotteilla

Kuten joku, joka on kirjoittanut Medium-julkaisujärjestelmässä yli viisi vuotta – siitä lähtien, kun se on alkanut -, voin monien, monien muiden kirjoittajien kanssa sanoa, että Medium on paras asia, mitä minulle on koskaan tapahtunut.

Tiedän, että se saattaa kuulostaa liian suurelta, mutta kun näet numerot, voit ymmärtää, mitä tarkoitan:

Yksinhuoltajaäiti ja bloggaaja Shannon Ashley ansaitsi yli 8000 dollaria kuukaudessa kirjoittamisestaan ​​Mediumille. Hän lopetti työnsä kirjoittamisen aloittamiseksi.

Tiedätkö mitä? Medium on muuttanut elämääni. #Singlemomina ansaitsin useless enemmän kuin koskaan unelmoin mahdollista kirjoittamalla foorumiin #writing. Poistin umpikujatyöstäni joulukuussa keskittyäkseni Mediumiin, enkä ole sitä koskaan katunut. Kiitos paljon ❤ pic.twitter.com/WkZ8y5RPQ8[196590022–ShannonAshley(@singlemamacomma)28helmikuuta2019

Paimentolaisyrittäjä Danny Forest kirjoitti yhden tarinan, joka toi yli three 000 dollaria. Hän kirjoitti sen noin kahdessa tunnissa ja julkaisi sen Mediumissa.

Minulla on onni rakentaa vuotuinen kuusinumeroinen kirjoitusura hyödyntämiselläni Mediumilla. Tämä on toiminut minulle niin hyvin, että päätin jakaa opinani muiden kirjoittajien kanssa kurssin, 38 asiantuntijavihjeitä keskikokoisille kirjoittajille, kautta.

Useimmat kirjailijat, jotka julkaisevat vähintään yhden tarinan Mediumissa kuukaudessa, tuottavat rahaa. INearly 8% aktiivisista kirjoittajista ansaitsi yli 100 dollaria heinäkuussa 2019, Medium kertoi. Kirjailijan eniten ansaitsemia kuukausia oli 22 639,47 dollaria ja yhden kertomuksen eniten ansaitsemia kuukausia oli 6 720,35 dollaria.

Kuinka tämä on mahdollista? Keskisuuri houkuttelee reilusti yli 220 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää – asettamalla sen muiden suurten sivustojen, kuten Spotifyn ja Pinterestin, joukkoon. Palvellakseen parhaiten lukijoitaan ja kirjoittajia, Medium keksi Medium Companion -ohjelman, yrityksen menetelmän maksaa kirjoittajille korkealaatuisen työn luomisesta.

Kuinka Medium Associate -ohjelma toimii

Medium ansaitsee rahaa jäsenyyden kautta 5 dollarin merkinnällä / kuukausi. Kun jäsenet lukevat tarinan ja taputtelevat sitä, osa jäsenrahoistaan ​​menee tarinan kirjoittajalle. Tätä claps-suhdetta dollareihin ei tunneta; Medium pitää algoritmin salassa, jotta kukaan ei voi "pelata järjestelmää".

Medium Associate -ohjelmassa on myös sisäisiä "kuraattoreita", jotka kampaavat melkein jokaisen julkaistun Medium-tarinan läpi ja valitsevat parhaan saannon levittääkseen sen. 140+ aihetta lukijoilleen. Kuratoidut tarinat saavat korkeamman sijoituksen Mediumin kotisivulla, käyttäjän syötteissä ja sähköpostin tiivistelmissä – mikä johtaa hienoon lisäykseen MOC (useless jäsenten sisältö) -näkymissä.

Täältä rahaa tapahtuu.

Kuinka kirjoittajat saa palkkaa keskisuurella

Medium-palomuurin takana olevat tarinat ovat oikeutettuja ansaitsemaan rahaa jäsenten sitoutumisen perusteella. Useimpien pitkäaikaisten keskikokoisten käyttäjien mielestä ”sitoutuminen” merkitsee “lukemisen aikaa”. Mitä enemmän jäsenet viettävät aikaa lukemalla kappaleesi, samoin kuin muut vuorovaikutustavat, kuten taputtelut, jakamiset, kohokohdat ja vastaukset, sitä enemmän rahaa pala tuottaa.

Hyvin pieni osa tarinoista räjähtää joukkojen läpi ja kiinnittää Medium-toimittajan silmät niin paljon, että he “piirtävät” sitä. Esittelyyn osallistuminen on paljon parempaa kuin kuratointi. Esitellyt tarinat saavat ammattimaisen kopion muokkauksen, mukautetut taidetta ja näkyvän sijoittelun Mediumin alustalla ja sosiaalisissa verkostoissa.

perspektiiviin nähden, esillä oleva tarina voi tuottaa ainakin useita satoja ja todennäköisesti yli tuhat dollaria, kun taas kuratoitu tarina yleensä tuottaa 50–250 dollaria. Lyhyesti sanottuna, jos pystyt laskemaan suositun tarinan Mediumille, olet tehnyt jotain hyvin harvoista kirjoittajista. Se on suuri voitto.

Viimeinkin sadat tuhannet keskisuurten kirjoittajien päättävät olla lukitsematta tarinoitaan Associate-ohjelman taakse. He tekevät tämän, koska eivät halua rajoittaa tarinansa laajempaa saatavuutta – kuka tahansa missä tahansa voi lukea Mediumissa lukitsematonta tarinaa – mikä voi olla fiksu yritysblogille.

Mutta sana neuvoja, etenkin nykyisen Medium-kauden aikana (vuoden 2019 puoliväli)…

Keskusteluihin perustuen Medium-henkilöstöön ja Medium -vaikuttajaan, haluatko käyttää Mediumia ensisijaisesti tavoittamiseen – eli sinä Haluatko, että kirjoitustasi tarkastelevat ja lukevat niin moni kuin mahdollista Mediumilla – laita tarinasi Medium Companion Program -mittarin taakse.

Tarinoita, joita ei ole kuratoitu Mediumille, esiintyy suoraan sanottuna, huonosti. Tämän takia monet menneiden vuosien suurista keskisuurista kirjailijoista, joilla on kymmeniä tuhansia seuraajia, eivät enää näe suurta vetovoimaa – he eivät ole kehittyneet Mediumin toimitussuunnassa, joka asettaa erittäin tärkeäksi vain jäsenille suunnatun sisällön. (MOC) loppuvuodeksi 2019.

Yhteenvetona, kun julkaiset Mediumissa, tapahtuu yksi neljästä asiasta:

  • Pidät kirjoitustasi julkisena ja käytännössä useless seuraajat näkevät sen
  • lukitset tarinasi mutta sitä ei levitetä (ts. tarinasiasi arvosteltiin eikä se täyttänyt kuraattoreiden toimituksellisia vaatimuksia)
  • Tarinasi jaetaan Mediumin lukijakunnalle aiheiden (tunnisteiden) kautta
  • Kirjoituksesi tulee esille (pop avaa kuplainen Brut)

Kuinka kirjoittaa Mediumille: 5 rahaa tekevää vinkkiä

Aloitin kirjoittamisen Mediumissa vuonna 2014. Pitäen sormeni alustan pulssilla viimeisen viiden vuoden ajan, haluaisin antaa sinulle viisi vinkkiä, jotka auttavat kirjoitusmaasi suosimisena niin sujuvasti kuin keskipitkällä ja toivottavasti auttaa sinua joko kuratoimaan tai esittelemään.

1. Kirjoita yleiseen kysymykseen ainutlaatuisesta henkilökohtaisesta näkökulmasta

Kaikkien aikojen keskipitkimmistä tarinoista 100 parasta analysoi tai rakentaa trendikkäitä tapahtumia henkilökohtaisen kerronnan avulla. Se on yksi henkilö, joka kirjoittaa heidän ainutlaatuisesta näkökulmastaan ​​mielenkiintoisella tarinalla, joka vetää uutisesta uutta väriä tai kulmaa.

Esimerkiksi Jackson Cunninghamin tarina Digital Exile: How I Received Banned for Life for AirBnB (181 000 claps) on tarina, joka tuo esiin syyn siihen, miksi käyttäjät ovat päteviä luottamatta suuriin teknologiayrityksiin. Se tuo esiin riskin, jonka mukaan yksityishenkilöt pääsevät höyrystymään, kun teknologiayrityksellä on liian paljon dataa ja valtaa. Jacksonin anekdootti Airbnb: n käytöstä kieltämisestä oli täydellinen esimerkki, jota kaikki etsivät tuolloin.

Mitä tarinaa voit kertoa, mikä on merkityksellistä tällä hetkellä käynnissä olevissa laajemmissa yhteiskunnallisissa keskusteluissa? Toinen esimerkki tästä: Sahil Lavingian pohdinta miljardin dollarin yrityksen (101 000 claps) epäonnistumisesta.

2. Kirjoita tarina, joka opettaa lukijalle jotain

Jos parannat lukijan elämää, jopa murto-osalla, koulutuksen tai viihteen avulla, tarinasisi toimii hyvin.

Esimerkiksi nopea aloittelijan opas piirtämiseen on Medium-tarina, jossa kirjailija Ralph Ammer yksinkertaisesti opettaa lukijoille piirtämistä. Se siitä. Se sai 123 000 taputusta. Miksi? Se opetti lukijalle taiton.

Mitä taitoja voit opettaa lukijoille?

3. Kirjoita älykkäästi haavoittuvana

Kirjoittajana on helpointa kirjoittaa oma tarinasi. Olet asiantuntija. Se on elävä. Se on terapeuttista. Mutta parhaimmilla tarinoilla ei ole vain syviä tummia salaisuuksia, vaan ne laitetaan myös yhteyteen tutkimukseen, asiantuntijalainauksiin ja tietoihin.

Täällä suurin osa tarinoista puuttuu. Kirjailijat eivät tee kovaa työtä (ts. Laittaa aikaa) henkilökohtaisten tarinoidensa kontekstuaalistamiseen kovissa tosiasioissa ja mielenkiintoisissa tutkimuksissa. Mutta juuri tämä osoittaa lukijalle, miksi heidän tulisi kuunnella (ja seurata) muukalaista, jonka he satunnaisesti löytävät Mediumista.

Ole haavoittuvainen. Ole oma itsesi. Mutta ole fiksu siitä.

4. Otsikot ovat kaikkea

kirjoitin aiemmin Inc.-lehden pylväskirjoittajana. Siellä toimittajat sanoivat meille aina viettävän yhtä paljon aikaa otsikon kirjoittamiseen kuin artikkelin kirjoittamiseen. He sanoivat kirjoittavansa jopa kymmenen otsikkoa yhdestä artikkelista ennen julkaisua. Kolumnisteille oli olemassa Slack-kanava, joka oli tarkoitus jakaa viisi otsikkoa kerrallaan, jotta toimittajat voisivat auttaa meitä valitsemaan teoksillemme parhaan.

Olen jakanut tämän kanssanne tämän korostaaksesi otsikoiden pyhää merkitystä kirjoitusmaailmassa, etenkin Mediumissa, jossa usein kilpailet eliittikirjoittajien kanssa. Älä poista otsikkosi tärkeysjärjestystä. Saa palautetta muilta kirjoittajilta (“Mikä otsikko kuulostaa sinulle mielenkiintoisimmalta?”) Ennen julkaisua.

5. Leverage Medium -julkaisut

Ainutlaatuinen keskisuurille on sen tehokas alustaympäristöjulkaisuverkosto, mm. The Medium Network. Käyttäjät voivat luoda omia julkaisujaan aiheisiin kuten tietotekniikka tai suhteet tai tekniikka, ja jotkut näistä ovat kasvaneet valtavaksi.

Esimerkiksi kaivosta kutsutaan yrittäjän käsikirjaksi, ja yli 100 000 seuraajalla se on 50 parhaan joukossa yli seitsemästä Medium-julkaisusta. Medium julkaisee myös omat sisäiset julkaisunsa, kuten OneZero ja Elemental, joihin voi myös nousta.

Aina kun saat tarinan, joka julkaistaan ​​Medium-julkaisussa, pääset käyttämään tervettä viipaletta yleisöä pitäen kaikki rahasi itsellesi. Löydät luettelon suosituimmista Medium-julkaisuista täältä.

Kuten kaikki alustat, Medium ei olekin ilman taitojaan. Voi olla vaikeaa vihdoinkin saada pala, jotta saadaan merkityksellinen pito. Mutta voit saada onnea, jota haluan kutsua ”Medium-tehosteeksi”.

Yksi ensimmäisistä tarinoistani meni alle 100 näyttökerrasta yli 90 000 näkymään yhden kuukauden aikana, ja Enterprise Insider, Quartz ja Fortune julkaisivat sen uudelleen. .

Medium saattaa aluksi tuntua pelottavalta tai tarpeettomalta, mutta jos opit köydet ja otat työn käyttöön, se on yksi rahallisesti palkitsevimmista kirjoittajien foorumeista verkossa vuonna 2019.

Jos olet tosissasi Rahat keskisuurelle ja löytänyt arvon tässä viestissä, hyvä seuraava askel olisi ilmoittautuminen kurssilleni, 38 asiantuntijavihjettä keskisuurille kirjoittajille. Toivottavasti näemme sinut siellä!

Tämä viesti sisältää tytäryhtiölinkkejä. Tämä tarkoittaa, että jos ostat linkkien kautta, tuet Kirjoittamiselämää – ja kiitämme siitä!

Kuva Roman Samborskyin / Shutterstockin kautta

! -Toiminto (f, b, e, v, n, t , s)
  Jos (f.fbq) tuotto; n = f.fbq = funktio () n.callMethod?
  n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit);
  jos (! f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded =! zero; n.version = '2.zero';
  n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! 0;
  t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0];
  s.parentNode.insertBefore (t, s) (ikkuna, asiakirja, 'skripti',
  'Https://join.facebook.internet/en_US/fbevents.js');
  fbq ('init', '1800929180196720');
  fbq ('raita', 'PageView');